Φροντίδα ρολογιών / Αδιαβροχοποίηση

Φροντίδα ρολογιών / Αδιαβροχοποίηση
Φροντίδα ρολογιών / Αδιαβροχοποίηση

Αδιαβροχοποίηση ρολογιών

Τα περισσότερα ρολόγια χειρός είναι – κατά κανόνα – Water Resistant που σημαίνει ότι έχουν αντίσταση κατά του νερού. Εννοούμε δηλαδή ότι το ρολόι μπορεί να έρθει σε τυχαία επαφή με το νερό, όπως η βροχή που πέφτει στο χέρι μας ενώ το φοράμε στον καρπό μας.

Τα πραγματικά 
αδιάβροχα ρολόγια όμως, δηλαδή αυτά που μπορούν να βυθιστούν στο νερό, πρέπει να έχουν ειδική σήμανση.

Μην ξεχνάτε ότι:

* Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και τα αδιάβροχα ρολόγια δεν πρέπει ΠΟΤΕ να μπαίνουν σε ζεστό/καυτό νερό!

Μην ξεχνάτε να κλείνετε την κορώνα (κουρδιστήρι) στο ρολόι σας ή να την βιδώνετε αν είναι βιδωτή!

* Μην ξεχνάτε οτι τα Smartwatch με πιστοποίηση IP67-IP68 δεν είναι κατάλληλα για κολύμπι ή για ντουζ. Για αυτόν τον λόγο η αδιαβροχοποίηση ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην εγγύηση του προιόντος.

Τί πρέπει να γνωρίζετε:

Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το ρολόι μας έχει πάρει νερό αν έχει θολώσει το κρύσταλλο. Τα σταγονίδια του νερού που μπαίνουν στην κάσα ή την κορώνα περνάνε μέσα από τη μηχανή του ρολογιού και με την κατάλληλη θερμοκρασία μετατρέπονται σε υδρατμούς που εμφανίζονται ως θάμπωμα στο μέσα μέρος του τζαμιού.

Αν θάμπωσε το τζάμι του ρολογιού σας μια φορά αλλά μετά εξαφανίστηκαν οι υδρατμοί, αυτό δε σημαίνει ότι το πρόβλημα διορθώθηκε. Το νερό έχει παραμείνει στο ρολόι απλώς λόγω αλλαγής θερμοκρασίας υγροποιήθηκε και προκαλεί σταδιακά φθορά στο μηχανισμό. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα τότε ο μηχανισμός θα σκουριάσει και θα χρειάζεται αντικατάσταση.

Φροντίδα ρολογιών / Αδιαβροχοποίηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

close